Бажання зготувати щось то нападає і поглинає, то вивітрюється і щезає надовго. Вчора, якраз був той день, коли бажання щось створити було сильніше будь-якої ліні, і, маючи цілий вільний вечір, я присвятила його створенню нового шедевру:)
Взагалі, готую я нечасто, але, коли все ж готую, то одним з улюблених процесів в цьому довгому творінні - є пошук рецептів. Я довго вичитую різні кулінарні блоги, дивлюсь різні відео, набираюсь натхнення і в кінці-кінців зупиняюсь на якомусь рецепті. Що стосується вчорашнього мого вибору, то я давно задивлялась на ці чудо-кексики. Cake pops - такі симпатичні, забавні кексики, які стали популярними в усьому світі, чомусь в нас ще не проросли. От я за них і взялась.
Про процес їх створення детально можна знайти, загугливши. Я лише скажу, що основа - це подрібнений бісквіт з кремом у формі кульок (в розмір грецького горіха), які спершу охолоджуються в холодильнику, а потім - декоруються. І от саме декоруванню, як одному з найважливіших процесів в цьому десерті, я хотіла приділити більше уваги.
На всіх, переглянутих мною
відео, цей процес виглядає дуже приємним, легким, в результаті якого виходять ідеальні кейк попсики. І здається, що немає нічого простішого. Але насправді, все далеко не так просто (ну принаймні, якщо ви аматор).
Тому розповім про закадрове - декорування. Відразу скажу, що я не використовувала жодних екзотичних складових, всі інгредієнти прості і можна будь-де придбати. Я розтопила окремо чорний, молочний і білий шоколад на водяній бані. Підготувала декілька маленьких (вузьких за діаметром) мисочок, які наповнила: а) подрібненим мигдалем; б) кокосом; в) кольоровими бусинками. Потрібно також підготувати щось для основи, на яку ви будете наколювати готові шпажки з кейк попсами. Спочатку я взяла велике яблуко, але це не дуже зручно, тому що тоді наколювати потрібно симетрично, щоб яблуко не перевернулось. Краще всього взяти хліб (я взяла половинку чорного у формі "цегли"), запакувати його фольгою і, тоді втикати готові кейк попси дуже зручно. Коли все підготуєте і розкладете на столі, тоді починайте: берете наколений на шпажку кейк попс, замочуєте його в шоколад, витягуєте, легенько струшуєте зайвий шоколад, посипаєте горіхами/кокосом/бусинками, знову струшуєте все зайве і наколюєте на основу (яблуко/хліб/...), і так 40 раз (якщо у вас 40 кейк попсів:))) Трудомісткість процесу полягає в тому, що з кожним кексиком потрібно працювати індивідуально від початку і до кінця, і лише тоді переходити до наступного.
Скажу чесно, що досить багато часу потрібно присвятити декоруванню і не все виходить гладко. Потрібно бути готовим, що вони можуть падати зі шпажок, не витримуючи масиву декорування. Тому важливо їх не обтяжувати.
Ось, які неідеальні, але дуже-дуже симпатичні вони в мене вийшли. А на смак - легкі бісквіти з кремом в шоколадній глазурі, які так приємно смакувати:) І, між іншим, весело готувати:)
Немає коментарів:
Дописати коментар